Traže veću bezbednost oko Metadonskog centra

VIDEO K9: Problemi sugrađana koji žive u blizini Metadonskog centra još uvek nisu dobili svoj epilog, ali je njihovo rešavanje pokrenuto sa mrtve tačke. Gradske vlasti preduzele su, naime određene korake koji su u njihovoj nadležnosti, a pokušava se, kako je navedeno, doći i do trajnog rešenja.

442

Predstavnici ulica Mikole Kočiša, Drinske, Prištinske i Hajduk Veljkove nedavno su ponovo Komisiji za predstavke i predloge gradske Skupštine izneli svoje probleme vezane za korisnike Metadonskog centra pri KCV.

“Komisija je donela jedan zajednički zaključak gde smo se obratili svim javno-komunalnim preduzećima i gradskim institucijama, upravama i po nalogu gradonačelnika sva javno-komunalna preduzeća i gradske uprave su odmah hitno reagovale i problem sa Metadonskim centrom je polako počeo da se rešava, naravno, sve ono što je u ingerencijama grada Novog Sada”, rekao je Marko Jovanović, predsednik Komisije za predstavke i predloge. 

Sugrađani su se žalili da neposredna blizina ove ustanove i veliki broj korisnika koji svakodnevno dolaze na terapiju ugrožava i ometa normalno kretanje njihove dece i njih samih, te da, kako navode, doživljavaju upade i provaljivanje u dvorišta i kuće narkomanskih zavisnika koji svojim neprimerenim ponašanjem, galamom i pretnjama dovode u pitanje bezbednost stanovnika ovog kvarta.

“Tako da je površina od nekih 20-ak hiljada metara kvadratnih raskrčena, policijska uprava je dosta češće na toj lokaciji svakodnevno, tako da se, što se tiče bezbednosti i onoga što je u ingerenciji grada Novog Sada dosta učinilo u ovom periodu. Naravno, to je problem koji traje duži niz godina i ljudi koji žive u tim ulicama definitivno imaju problem zbog ugrožene bezbednosti”, rekao je Jovanović. 

Prema informacijama iz Gradske uprave za zdravstvo, naveo je Jovanović, Novi Sad je u obavezi da ima jedan ovakav centar za lečenje bolesti zavisnosti, tako da je u cilju trajnog rešenja ovog problema neophodna saradnja sa višim instancama vlasti.

“U cilju tog rešavanja potrebno je da se uključe i pokrajinski organi, znači Klinički centar. Mi smo pričali i sa Odborom za predstavke i predloge na nivou pokrajine da se nekim zajedničkim naporom potrudimo da ovaj problem na kraju dobije pozitivno rešenje i da ljudio u tom delu grada Novog Sada budu zadovoljni”, navodi Jovanović. 

U Komisiji navode da su građani izrazili zahvalnost zbog brze intervencije koja je usledile nakon njihovog prethodnog obraćanja Komisiji, ali su naveli i da te mere nisu rešile njihov osnovni problem, kao i da su ostali pri zahtevu da Metadonski centar bude izmešten na drugu lokaciju.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.