Trava preko glava u Adicama

VIDEO K9: Sve više je žalbi ljudi koji žive na periferiji grada da im je okolina obrasla u korov. Takav slučaj kamera Kanala 9 zabeležila je i u Adicama - trava viša od čoveka i jedva prohodan put.

386

Prostor između Šumske, Žičke i ulice Branka Ćopića obrastao je u korov, što, prema rečima žitelja Adica, predstavlja veliki problem.

Osim toga, u kanal koji se nalazi u tom delu naselja ispušta se kanalizacija, a put je neasfaltiram i u letnjim mesecima podiže se prašina, dok prilikom kiša ne može da se prođe kroz blato i tada je, kažu, najkritičnije.

Neprijatni mirisi koji se iz kanala šire u letnjim mesecima umeju da zagorčaju život ljudima koji ovde žive, ali prašina i korov su trenutno najveći problem. Korov je viši od čoveka, te se sugrađani uz muku i šale da Šumska ulica preti da i bukvalno postane šumska.

Podsetimo, pojedini delovi grada, naročito periferija, zbog nedovoljno sredstava ne ulaze u program redovnog održavanja grada, te oni budu pokošeni jednom ili dva puta godišnje u akciji suzbijanja ambrozije.

Ipak, dok ne budu uvršteni u redovno održavanje, možda bi i građani mogli da se sami organizuju i urede svoju okolinu kako bi bili bezbedniji i sigurniji. Takođe, svoj problem treba da prijave mesnoj zajednici koja će ga dalje proslediti nadležnima u razmatranje za naredni program održavanja Gradskog zelenila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.