Transfuziomobil u nedelju u centru grada

VIDEO K9: Transfuziomobil Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine biće postavljen u nedelju u centru Novog Sada od 16 do 19 časova, u sklopu akcija na terenu koje Zavod sprovodi kako bi prikupili što više jedinca krvi koja trenuno nedostaje za sve krvne grupe. Iz istog razloga Zavod za transfuziju krvi Vojvodine produžio je radno vreme do 19 časova.

0
13

Trenutno su smanjene zalihe svih krvnih grupa u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine koji apeluje na dobrovoljne davaoce da se u što većem broju odazovu njihovim akcijama koje sprovde, kako na terenu širom Vojvodine, tako i u samom Zavodu u Novom Sadu, u Hajduk Veljkovoj ulici 9A.

Porast broja zaraženih korona virusom uticao je na manji odziv davalaca krvi, kaže Zorica Bjelić iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, a kako bi privukao ljude da u što u većem broju daju krv, Zavod je produžio radno vreme do 19 časova svakog radnog dana, kako bi i dobrovoljni davaoci koji rade do 16, 17 ili 18 časova mogli nakon posla da dođu u objekat Zavoda i doniraju dragocenu tečnost.

Pored redovnog doniranja cele jedince krvi, dobrovoljni davaoci u Zavodu mogu donirati i trombocite, a ukoliko su preležali korona virus, takođe i krvnu plazmu.

U sklopu akcija na terenu transfuziomobil Zavoda biće postavljen u nedelju, u periodu od 16 do 19 časova, u centru Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.