Tramp ukida zelenu kartu

Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp najavio je da će potpisati izvršnu naredbu o "privremenom obustavljanju imigracije u SAD" zbog koronavirusa.

6

“U svetlu napada nevidljivog napijatelja, kao i potrebe da se zaštite radna mesta naših velikih američkih građana, potpisaću izvršnu naredbu o privremenoj obustavi imigracije u SAD”, napisao je Tramp na Tviteru.

Prema njegovim rečima, država će pauziranjem imigracije pomoći da se nezaposleni Amerikanci stave na prvo mesto po pitanju radnih mesta kad se SAD ponovo otvori.

“Bilo bi pogrešno i nepravedno za Amerikance koje je virus otpustio da budu zamenjeni novom imigrantskom radnom snagom koja dolazi iz inostranstva. Prvo moramo da se pobrinemo za američke radnike”, istakao je Tramp.

Još uvek nisu poznati detanji uredbe.

Si-En-En navodi da će uredba, koja bi trebalo da bude potpisana tokom dana, biti na snazi 60 dana i odnosiće se na ljude koji traže stalni status prebivališta u Sjedinjenim Državama.

Neimenovani zvaničnik, za kojeg AP navodi da je upoznat sa planovima, navodi da se uredba odnosi i na rođake vlasnika zelene karte, koji nisu državljani SAD.

Amerikanci koji žele da najbliže članove porodice dovedu u zemlju moći će to da urade, navodi neimenovani zvaničnik.

Tramp je najavio da će razmotriti i produženje važenja uredbe kada istekne tih 60 dana. 

Si-En-En navodi da je reč o simboličnom činu američkog predsednika, a sve u okviru predsedničke kampanje, pošto je pitanje imigracije jedan od aduta Trampa u trci za novi mandat. 

Oko milion ljudi dobilo je zelenu kartu prošle godine. (RTS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.