Tramp objavio do sada najoštrije sankcije protiv Severne Koreje

Vlada američkog predsednika Donalda Trampa uvela je novu seriju sankcija protiv Severne Koreje koje će pogoditi više od 50 brodova, špediterskih kompanija i trgovinskih firmi, ciljanih na snabdevanje te zemlje gorivom i novcem.

259

To je najnoviji pokušaj da se izvrši pritisak na Severnu Koreju da odustane od nuklearnog programa, rekao je danas jedan visoki američki zvaničnik.

Tramp je sankcije objavio na konferenciji konzervativaca, posle čega je usledilo saopštenje Ministarstva finansija.

SAD nastoje da kazne Severnu zbog nepoštovanja restrikcije UN, te će joj uskratiti prihod i resursi za razvoj nuklearnog programa i balističkih raketa koje počinju da predstavljaju opasnost za američko kopno.

Tramp je rekao da se radi o “najvećem setu novih sankcija ikada do sada” protiv Severne Koreje.

SAD uvode sankcije protiv Severne Koreje od 2008. godine i najnovije restrikcije biće dodate na novembarske koje su bile usmerene na severnokorejsku trgovačku mornaricu i na kineske kompanije koje trguju s Pjongjangom.

Ujedinjene nacije su u decembru uvele novu seriju sankcija koje je podržalo svih 15 zemalja članica Saveta bezbednost. One su uključivale mere da se smanji severnokorejski uvoz nafte za 90 odsto.

Zimske Olimpijske igre koje se upravo održavaju u Južnoj Koreji, bile su prilika za ublažavanje tenzije i obnavljanje pregovora, ali se u tome nije daleko odmaklo. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.