Traktor stigao Institutu za nizijsko šumarstvo

VIDEO K9: Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu od juče je bogatiji za savremeni traktor kupljen zajedničkim sredstvima ove ustanove i Pokrajine.

0
141

Traktor Belarus MTZ – 820 juče je isporučen Institutu za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu iz Novog Sada.

Vrednost ove značajne investicije iznosi više od 2,6 miliona dinara, od kojih je 34 odsto sredstava obezbedio Institut, a ostatak, oko 1,8 milion dinara sufinansirala je Pokrajina putem konkursa Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u okviru Godišnjeg programa korišćenja sredstava iz Budžetskog fonda za šume AP Vojvodine.

Prema rečima direktora Institita prof. dr Saše Orlovića, očekivanja su da će nabavkom novog traktora biti unapređena rasadnička proizvodnja.

“Pošumljavanje je neophodno, u što većoj meri, i to je jedino moguće ako proizvedemo kvalitetan sadni materijal, kao i uz primenu savremene mehanizacije“, rekao je prof. dr Orlović.

On je izrazio uverenje da će saradnja sa resornim sekretarijatom u okviru projekata pošumljavanja u vojvođanskim opštinama, takođe biti uspešno realizovana.

Očekivanja su da opštine nude što više zemljišta za pošumljavanje pošto je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, prema njegovim rečima, obezbedio finansijska sredstva za njihovu realizaciju u cilju povećanja površina pod šumama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.