Trajna kampanja za Centar “Živeti uspravno”

VIDEO K9: Centru "Živeti uspravno" preostalo je još 11 dana za izmirenje duga kako bi im račun bio odblokiran, a Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu do kraja godine mogla bi da im uplati preostalih 2,6 miliona dinara odobrenih za ovu godinu za indirektne troškove personalne asistencije i svakodnevnu iskustvenu podršku jednoj osobi.

0
45

Pokrenuta je trajna kampanja prikupljanja sredstava za podršku radu Centra Živeti uspravno, za stavke koje nisu pokrili opštine i gradovi u kojima je Centar organizovao ili organizuje asistenciju.

Prvi cilj je da do 18. decembra obezbede sredstva za otklanjanje blokade računa koja trenutno iznosi skoro 5.705.000 din, sa glavnicom od skoro 4 miliona dinara (3.985.521,18 din).

Sugrađani i pravna lica donacijom i deljenjem linka o kampanji podržavaju Centar u ovom trenutku, kako bi od januara mogao da nastavi da organizuje personalnu asistenciju i kako bi oni koji koriste asistenciju u Novom Sadu i dalje imali direktan izbor licenciranog pružaoca, u skladu sa čl. 19 Konvencije UN o pravima osoba sa invaliditetom.

Sredstva je moguće donirati  na račun Centra za donacije 340-11001286-31, na osnovni račun sa kog se direktno izmiruje blokada 340-5350-79 ili preko stranice kampanje https://www.donacije.rs/projekat/czuns/ na sajtu Donacije.rs.

Kampanja će biti nastavljena i nakon što računi budu odblokirani, kako bi Centar prikupio sredstva za pokrivanje troškova radnih prava personalnih asistenata/kinja, sem rada, koje Grad Novi Sad trenutno ne pokriva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.