Tragovi u vremenu – znamen krsta

VIDEO K9: „Tragovi u vremenu – znamen krsta“ naziv je samostalne izložbe dr Srđana Soldatovića, likovnog umetnika i humaniste, postavljene povodom 100 godina od rođenja njegovog oca, vajara Jovana Soldatovića. Izložbu Novosađani mogu pogledati u Galeriji Prometej koja je povodom ovog jubileja organizovala nekoliko događaja i promocija.

0
93

Povodom 100 godina od rođenja velikog srpskog umetnika, vajara Jovana Soldatovića u Galeriji Prometej otvorena je samostalna izložba dr Srđana Soldatovića, Jovanovog sina, pod nazivom „Tragovi u vremenu – znamen krsta“.

Izložene su skulpute malog formata, ali pre svega ikone i krstovi. Direktor Istorijskog arhiva grada Novog Sada, Petar Đurđev, tom prilikom je zahvalio porodici Soldatović, što je, kako je naveo, upriličila takav dar prema Istorijskom arhivu grada.

U kreiranju izložbe učestvovao je i fotograf Dragan Kujundžić koji je naveo da nikada nije video toliku posvećenost kakvu je imao Srđan Soldatović.

Krst, koji je jedan od glavnih simbola ove izložbe, navodi Kujundžić, uglavnom se vezuje za hrišćanstvo, ali ovaj simbol datira iz daleko ranijeg perioda.

Srđan Soldatović nije govorio na otvaranju izložbe jer je, kako ističu organizatori, sve što ima rekao kroz ove “tragove u vremenu”.

Ulaz na izložbu je besplatan, a posete su dozvoljene radnim danima od 7 do 15 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.