Tradicionalno prijateljski odnosi

VIDEO K9: Slovačka zajednica integrativni je deo Novog Sada i Vojvodine, konstatovano je danas prilikom posete ambasadora ove zemlje Gradskoj kući, te je Novi Sad, kako navode iz kabineta gradonačelnika, spreman da nastavi da pruža punu podršku negovanju kulture i identiteta Slovaka.

0
14

Odnosi Srbije i Republike Slovačke su tradicionalno stabilni i prijateljski što omogućava da se na nivou lokalnih samouprava realizuju dobri zajednički projekti, a posebno na polju privrede, rečeno je na sastanku ambasadora Repulike Slovačke Fedora Rosoha i gradonačelnika Miloša Vučevića u Gradskoj kući.

Vučević se ovom prilikom zahvavlio Slovačkoj na podršci koju je pružila Srbiji u borbi protiv koronavirusa, te je istakao kako je slovačka zajednica integrativni deo Novog Sada i Vojvodine, kao i da Novi Sad kao harmonična multinacionalna zajednica, pruža punu podršku negovanju kulture i identiteta Slovaka.

Ambasador Rosoha čestitao je Novom Sadu preuzimanje titule Evropske prestonice kulture, a sagovornici su konstatovali da će ove godine Novi Sad biti stožer kulturne saradnje evropskih gradova što će doprineti i turizmu i ekonomiji.

Ambasador je takođe najavio učešće umetnika iz Slovačke u programima Evropske prestonice kulture kao i folklorni ansambl iz ove zemlje koji će nastupiti u Novom Sadu na leto 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.