Tradicionalni susreti studenata novinarstva

VIDEO K9: Proteklog vikenda održan je 8. po redu Međunarodni festival studentskih novinarskih radova „On the record” i 13. Međunarodna naučna konferencija „Mostovi medijskog obrazovanja”, u organizaciji Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

0
27

“Kriza” je zajednička tema kojom su se učesnici bavili na 8. Međunarodnom festivalu studentskih novinarskih radova „On the record” i 13. Međunarodnoj naučnoj konferenciji „Mostovi medijskog obrazovanja” – i to kriza kao predmet izveštavanja, kao kontekst u kom mediji rade, ali i kriza samih medija i novinarskog identiteta.

Oba skupa organizovao je Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta, a u Novi Sad su ovom prilikom došli prefesori i studenti novinarstva iz više od deset zemalja.

U takmičarskom delu, u okviru Festivala „On The record“ učestvovalo je 30 radova, različitog žanra i formata – kratka video forma, kratka audio forma, članak i reportaža i istraživačka priča. Studenti novinarstva bavili su se različitim, ali važnim temama.O najboljim radovima odlučivao je žiri u čijem sastavu su novinarke i novinari iz Srajeva, Zagreba i Ljubljane, odnosno Novog Sada.

Grand pri festivala i nagradu publike dobila je priča Nine Čepo, Karin Sergo i Tajane Josipović sa Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba, čija dokumentarna reportaža „Put do glasa“ prati neobičan hor ljudi koji su ostali bez glasnih žica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.