Tradicionalni igrokaz

VIDEO K9: Najmlađi sugrađani imaju priliku do kraja godine da nauče i lokalne igre svojih baka i deka, kroz projekat „Tradicionalni igrokaz“ koji realizuje Udruženje Asistent.

0
34

Projekat „Tradicionalni igrokaz“, koji, uz podršku grada Novog Sada, realizuje udruženje „Asistent“ nastao je iz ideje da se tradicionalne igre i kultura približe najmlađim sugrađanima.

U okviru ovog projekta najmlađi sugrađani su tokom septembra imali priliku da se upoznaju, ali i podsete nekih tradicionalnih igara kojih su se igrala deca na prostoru Novog Sada i Vojvodine.

Naredna aktivnost u okviru projekta, kaže Daniela Ignjatić, koordinatorka projekta, biće usmerena na vaspitno-obrazovni kadar, tačnije na vaspitače, učitelje i prosvetne radnike, koji će imati mogućnost da se upoznaju sa metodama približavanja tradicije deci, kako bi to znanje mogli da implementiraju kroz vlastiti rad.

Ignjatić podseća da dolaze hladniji dani, kada će se deca više igrati u zatvorenom prostoru pa je ovom prilikom pozvala sve zainteresovane da se priključe projektu Tradicionalni igrokaz.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.