“Tour de Fruška” za ljubitelje sporta i prirode

VIDEO K9: U maju će na Fruškoj gori biti održana prva manifestacija „Tour de Fruška“ namenjena sportistima, porodicama i ljubiteljima prirode, koju je podržala Pokrajinska vlada.

0
32

Organizatori „Tour de Fruška“, namenjene ljubiteljima biciklizma, rekreacije i boravka u prirodi, razgovarali su danas s predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem o značaju ove nove sportske manifestacije koja će od 20. do 22. maja biti održana na Fruškoj gori.

U toku su, kako je istaknuto, završni radovi na uređenju i markiranju staza i organizaciji propratnih programa i sadržaja, a do sada je prijavljeno više od 180 takmičara.

Prema Mirovićevim rečima, ovo je jedan od projekata koji će na najbolji način predstaviti ne samo biser Vojvodine – Frušku goru, već i privredne i turističke potencijale koje ima naša pokrajina.

Direktor manifestacije „Tour de Fruška“ Ivan Arpaš naveo je da će se svi pridržavati ekoloških standarda, a plan je da ova manifestacija postane tradicionalna.

Sportski deo je rezervisan za MTB maraton rekreativnog karaktera, Veliku nagradu Vrdnika „Ebike“, trke „Eliminator“ i „Trail“, kao i trku „Gas gas“, namenjenu najmlađim učesnicima.

U propratnom programu manifestacije planiran je Noćni bazar uz prisustvo velikog broja proizvođača zdrave hrane, zanatlija i vinara iz Pokrajine te prezentaciju kulturnih dešavanja i znamenitosti na štandovima turističkih organizacija iz Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.