Torbe za decu sa posebnim potrebama

VIDEO K9: Pokrajina je danas podelila 1217 školskih ranaca predstavnicima 13 škola sa teritorije Vojvodine za njihove učenike sa smetnjama u razvoju.

610

Predstavnici osnovnih i srednjih škola za učenike sa smetnjama u razvoju, sa teritorije Vojvodine sastali su se sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje i pokrajinskim sekretarom za visoko obrazovanje, radi uručenja školskih ranaca za učenike ovih škola.

“1217 ranaca ide deci u ovim školama i obuhvatas faktički svu tu decu od 1. do 8. razreda, bez izuzetka. Mislimo da je to bio i prioritet prilikom odluke o ovome kako taj kontigent podeliti i mislim da ćemo pomoći na taj način 1. septembra i te kako toj deci”, rekao je Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje.

Njilaš je dodao da će saradnja sa ovim školama biti nastavljena i kroz ulaganja Pokrajine u rekonstrukciju i sanaciju ovih školskih objekata.

“Ovim smo hteli zapravo da pokažemo da koliko god da smo ponosni na ono što je stvaranje dobrih rezultata u materijalnom smislu i na kraju krajeva uspešni studenti i učenici, nismo zaboravili one koji veruju da uvek ima šanse. Uvek ima šanse da budete kreator svog života, a ne kreatura. Dakle to su deca koja učestvuju u kreairanju svoje budućnosti i ovo je gest zahvalnosti i poštovanja, bez obzira koliko je to pomalo simboličan, možda nedovoljan, ali u svakom slučaju inspirativan za sve nas u Pokrajinskoj vladi”, naveo je
Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje.

Predstavnici škola sa kojima smo razgovarali, naveli su da okupirani prostornim opremanjem i stvaranjem uslova za rad, ne uspevaju da spreme i svoje đake, pa će ovaj gest Pokrajine koja je prepoznala potrebe dece, sigurno olakšati pripreme za početak nove školske godine.

Pokrajina će za početak ove školske godine podeliti još 2800 ranaca, socijalno ugroženim mališanima u Vojvodini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.