Toplotnom izolacijom do “rastave” sa Toplanom

VIDEO K9: Zakonsku obavezu naplate isporučene toplotne energije prema izmerenoj potrošnji toplane i lokalne samouprave ne mogu da sprovode zbog posledica koje bi takva odluka izazvala, ali Ministarstvo energetike trenutno radi na rešavanju tog problema. Ovo je, između ostalog, rečeno na onlajn okruglom stolu pod održanom pod nazivom Zadovoljan potrošač u uređenoj komunalnoj privredi.

0
10

Naplata indirektnog grejanja koje toplane naplaćuju potrošaču nakon što se ovaj isključi sa sistema daljinskog grejanja, različita je od grada do grada, što izaziva nezadovoljstvo kod tih građana koji im se često obraćaju sa ovim problemom, kažu u Udruženju za zaštitu prava potrošača Prosperitet iz Novog Sada, koje je nedavno organizovalo onlajn okrugli sto pd nazivom “Zadovoljan potrošač u uređenoj komunalnoj privredi”.

Predlog Novosadske toplane, koji je u okviru dokumenta lokalne samouprave pod nazivom Odluka o snabdevanju iz toplifikacionog sistema Grada Novog Sada, to je rešila na pravedan način, kazao je Macura.

Ključna stvar je, naglasio je Macura, obaveza energetskih subjekata koji snabdevaju građane toplotnom energijom, da u skladu sa Zakonom o energetici obračunavaju troškove za isporučenu toplotnu energiju u skladu sa izmerenom potrošnjom, ali većina lokalnih samouprava ne može da donese tu odluku zbog njene neodrživosti i posledica koje bi ona izazvala.

Ministarstvo energetike, dodao je Macura, trenutno sprovodi sveobuhvatnu akciju, gde su identifikovane grupe takvih zgrada, kako bi one u narednih nekoliko godina bile energetski sanirane, da bi sistemi daljinskog grejanja i gradovi mogli na održiv način da pređu na sistem obračuna i naplate utrošene toplotne energije po izmerenoj potrošnji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.