Toplana: Produžetak grejne sezone

VIDEO K9: Grejna sezona biće produžena i posle 15. aprila, kažu u Novosadskoj toplani, jer se još nisu stekli uslovi da se ona završi, a radovi na toplovodu su u nekim delovima grada ipak počeli.

0
626

Pošto temperatura tri večeri zaredom ne prelazi 12 stepeni Celzijusa, Toplana će nastaviti da greje stanove potrošača i dalje.

Čim se grejanje obustavi, u Toplani kreće remont postrojenja kao i radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže, najavljuju nadležni u ovom preduzeću.

“Pored toga, u toku su pripremne radnje na izgradnji još jednog kogeneracionog postrojenja na toplotnom izvoru “Jug”. Dakle, nastavljamo se proizvodnjom električne energije koju ćemo plasirati u elektrodistributivnu mrežu po stimulativnoj ceni kao povlašćeni proizvođač. Pored toga, u završnoj fazi su pripremni radovi za izgradnju novog kotla “Istok”. Sve investicije biće u potpunosti finansirane iz sopstvenih sredstava Novosadske toplane”, rekla je Ivana Stanimirović, portparolka JKP Novosadska toplana.

U toku su radovi na izgradnji 460 metara vrelovoda u bloku ulica Janka Čmelika, Kornelija Stankovića, Katarine Ivanović i Teodora Kračuna. Ovi radovi, kako napominje Stanimirovićeva, neće uticati na kvalitet isporuke toplotne energije građanima iz ovog dela grada.

Što se tiče naplate usluga Toplane, svi potrošači revnosno izmiruju svoje mesečne račune.

“Mogu da kažem da su Novosađani, generalno, dobre platiše. Naravno da ima neizmirenih dugovanja, ali ona svakako ni u kom smislu ne utiču na poslovanje, odnosna na ostvarivanje svih investicija koje planiramo ,i naravno, na dobar tok grejne sezone. To je sve zahvaljujući dobroj poslovnoj politici i ekonomičnom poslovanju menadžmenta Toplane”, istakla je Stanimirović.

Prema njenim rečima, grejna sezona protekla je izuzetno stabilno i pored veoma niskih temperatura.

Stanimirovićeva apeluje na građane koji su korisnici daljinskog grejanja da u toku leta urade sve radove na kućnim instalacijama i na taj način spremno dočekaju novu grejnu sezonu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.