Toplana finansira svoje radove

VIDEO K9: Bez obzira na varirajuće dnevne temperature vazduha, iz Novosadske Toplane poručuju nema ometanja u isporuci toplotne energije za sve naše sugrađane. U tom preduzeću imaju velike planove za ovu godinu, koje će realizovati vlastitim sredstvima tokom ove godine.

295

Po završetku grejne sezone u Novosadskoj toplani planiraju da nastave radove na rekonstrukciji vrelovoda, koje će, kako kažu, finansirati isključivo iz sopstvenih sredstava.

Prioritet će, kao i do sada imati lokacije na kojima je vrelovod najstariji i najnepouzdaniji.

“I ovog leta će akcenat biti na radovima na vrelovodu, pošto je vrelovodna mreža od kljčnog značaja za nesmetanu isporuku topotne enrgije, dakle u ovoj godini sve što budemo radili finansiraće se iz sopstvenih sredstava preduzeća. Dakle nema ni kapitalnih ni tekućih subvencija grada ove godine. Samo milijardu i sedamdeset miliona izdvojili smo za radove na rekonsturkciji vrelovoda”, rekla je Ivana Stanimirović, portparolka JKP Novosadska Toplana.

Stabilnost i efikasnost tehničkog sistema Novosadske toplane ove godine biće, prema njenim rečima, upotpunjena izgradnjom novog kotla na Toplotnom izvoru Istok.

“Dakle, narednu grejnu sezonu 2018/2019. godine počinjemo ojačani. Naši korisnici sa Podbare, sa Rotkvarije, sa dela centra grada će imati znatno kvalitetniju uslugu od naredne grejne sezone”, navela je Stanimirović.

Stanimirović je dodala i da će ovo novosadsko javnokomunalno preduzeće takođe, u okviru projekta Novi Sad 2021 realizovati izgradnju vrelovodnih priključaka za Kinesku četvrt.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.