Toksičnost sintetičkih mirisa

VIDEO K9: Prof. dr Vladimir Kovčin je upozorio da se što više moramo vratiti prirodnim mirisima koji su mnogo zdraviji od sintetičkih, a koji mogu izazvati veći broj oboljenja.

0
191

Sintetički mirisi koji se nalaze u velikom broju parfema, miršljavih sveća , šamponima, vodicama posle brijanja, i u sličnim proizvodima, sadrže kancerogene materije koje posle korišćenja satima ostaju u vazduhu.

Prema rečima lekara, ova sintetika izaziva rak, nervne poremećaje, pa i sterilitet. Šta možemo kao društvo učiniti kako bi se apelovalo na svest ljudi da razmisle o manjem korišćenju sintetičkih mirisa, bilo je pitanje koje smo postavili onkologu prof. dr Vladimiru Kovčinu.

Istraživanja su pokazala i da se neke toksične stvari iz sintetičkih proizvoda akumuliraju u masnom tkivu pa i da su pronađene i u majčinom mleku. Zbog toga su ovi mirisi posebno opasni za trudnice i dojilje.

Svetska organizacija EVG je objavila podatak da čak sedamdeset pet proizvoda označenih etiketom “mirisno” u sebi sadrži štetne ftalate. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.