Tokom praznika više od 15.000 prekršaja

VIDEO K9: Više od 15.000 saobraćajnih prekšaja zabeleženo je na putevima naše zemlje tokom prvomajskih praznika, saopšteno je iz MUP-a.

0
55

Tokom pojačane kontrola saobraćaja koju je, povodom prvomajskih praznika, na putevima u Srbiji Uprava saobraćajne policije sprovela od 28. aprila do 2. maja, otkriven je 15.021 prekršaj.  

Od tog broja se 8.320 prekršaja odnosi na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, 156 je prekršaja nepropisnog preticanja, 1.225 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 28 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, rekao je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, a preneo javni servis.

U istom periodu je otkriveno je ukupno 1.764 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa za vreme vožnje, 456 prekršaja nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje, kao i 55 prekršaja nepropisnog prevoza dece u saobraćaju.

U istom periodu je zbog prekršaja sankcinisano 78  vozača motocikala i mopeda i registrovano skoro 3.000 ostalih prekršaja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.