Tivat: Požar i dalje bukti, evakuacija turista

Vatrogasci se i dalje bore s vatrenom stihijom na poluostrvu Luštica. Evakuisano oko 100 turista. Blic prenosi da su evakuisani majka, beba i deca iz Srbije.

226

Reporterka RTV CG javila je da su vatrogasci spasavali kuće i ljude, te da je od tri sata jutros, kad je buknuo požar na Ponte Veslu, evakuisano preko 100 ljudi, dok dvadesetak ljudi, uglavnom meštana, ne želi da napusti svoje domove. Među turistima ima i državljana Srbije, javlja Blic.

Situacija je, prema rečima svedoka, bila veoma ozbiljna, ljudi su skakali u more bežeći od vatre i u vodi čekali pomoć oko jedan sat. Spasilačke ekipe čamcima su prebacivale ugrožene u Dom zdravlja u Herceg Novom.

Prema nezvaničnim informacijama, nema povređenih.

“Požar ima dva žarišta, vatrogasci još nisu uspeli da ga lokalizuju, a u toku je evakuacija još pet naših državljana”, kažu za “Blic” u MSP-u.

Među evakuisanima iz Srbije su i majka sa četvoromesečnom bebom, kao i još dvoje dece.

Vatra je zahvatila veliku površnu Luštice, a vatreni jezici nošeni jakim vetrom dostižu i do 30 metara visine.

Gori i u mestu Bigova u blizini poluostrva, gde vatrogasci pokušavaju da sačuvaju kuće, potvrđeno u MUP-u.

U akciju spasavanja uključila se Uprava pomorske sigurnosti iz Bara, Plovna jedinica MUP-a Crne Gore, kao i privatna firma Boka Pilot, kazao je direktor Uprave Safet Kocan, koji takođe učestvuje u spasavanju i evakuaciji, prenosi Radio Tivat.

Lokalne službe zaštite apeluju na građane da pomognu u gašenju požara.

Avioni zbog jakog vetra ne učestvuju u gašenju požara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here