TISPOL – pojačane kontrole brzine na putevima

VIDEO K9: Od danas do nedelje su pojačane kontrole brzine vožnje na našim putevima. Reč je o zajedničkoj akciji koju sprovode zemlje članice TISPOL-a, mreže evropskih saobraćajnih policija.

143

Saobraćajna policija na putevima u Srbiji od 12. do 18. avgusta sprovodi pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila.

U pitanju je međunarodna akcija koju istovremeno sprovode saobraćajne patrole u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL, odnosno Mreže saobraćajnih policija Evrope.

Pripadnici saobraćajne policije, kako je saopšteno, tokom ove akcija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila. Brzina vožnje biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posledicama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.