Tiodorović: Mere bar do proleća

0
22

U našoj zemlji još nije dijagnostifikovan novi soj korona virusa, “što ne znači da se neće pojaviti s obzirom da ga ima u Sloveniji i Mađarskoj”, rekao je danas epidemilog Branislav Tiodorović nakon što je u niškom Domu zdravlja primio kinesku vakcinu.

Prema karakteristikama koje su poznate iz naučnih krugova, novi soj korona virusa poznat je po bržem širenju i po možda većoj zaraznosti, alisu, klinički gledano, simptomi isti i nema razlike u odnosu na već poznati virus, naveo je Tiodorović.

On je istakao da je vakcinacija stanovništva protiv korona virusa krenula u utorak na velikoj većini teritorije jugoistočne Srbije te da je veoma važno da se što veći broj građana vakciniše, kako bi stvorili kolektivni imunitet koji bi prešao 60 ili 70 odsto, što bi moglo zaustaviti epidemiju. Tiodorović je izjavio i da se vakcine razlikuju po tehnologiji izrade, ali je konačni rezultat približan, kao i da “neće biti problema” ukoliko se neko zarazi između primanja dve doze vakcine.

Prema njegovim rečima, mere za suzbijanje epidemije koronavirusa verovatno će se primenjivati i do proleća i u toku dela proleća, a uz imunizaciju, cilj je postizanje samo sporadičnog oboljevanja od korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.