Terzić: FSS nema pojma, podneo sam ostavku 1. oktobra

VIDEO K9: Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je da je još 1. oktobra podneo ostavku na mesto predsednika Zajednice fudbalskih klubova Superlige Srbije, ali o tome, u FSS, izgleda nisu bili obavešteni.

290

Naime, Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije u utorak je uputio zahtev Zajednici fudbalskih klubova Superlige Srbije da u roku od 10 dana zakaže sednicu Skupštine i izabere novog predsednika umesto Zvezdana Terzića, koji je na šest meseci suspendovan iz fudbala.

[quote_box_center]“Pa ovi u FSS pojma nemaju. Ja sam zbog obaveza u Crvenoj zvezdi ostavku podneo još 1. oktobra i do Skupštine i izbora novog predsednika, ovlašćenja sam preneo na mog potpredsednika Dragana Simovića” – istakao je Terzić.[/quote_box_center]

FSS je saopštio da se Terzić “već duže vreme nalazi na toj funkciji, iako to nije u skladu sa statutom i da je njegov status, sa aspekta važećih pravnih propisa, neodrživ”.

Terzić je suspendovan na šest meseci iz fudbala, zbog incidenata posle prvenstvene utakmice Zvezde i Napretka, 13. septembra, kada je neovlašćeno ušao u sudijsku svlačionicu i verbalno napao sudiju Dejana Santrača nezadovoljan suđenjem.

Termin održavanja Skupštine će u skladu sa statutom odrediti vršilac dužnosti predsednika Zajednice superligaša, a ne Tomislav Karadžić – naveo je Terzić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.