Terenske akcije prikupljanja krvi

VIDEO K9: I ove nedelje nastavljeno je prikupljanje krvi od dobrovoljnih davalaca koji dragocenu tečnost mogu donirati u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine u Novom Sadu ili na nekom od njihovih puktova na terenu širom pokrajine.

0
16

Ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i lokalnog Crvenog krsta svake nedelje organizuju i terenske akcije prikupljanja krvi od dobrovoljnih davalaca, transfuziomobilom i u preduzećima.

U četvrtak su se akciji odazvali radnici Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad. U ovom preduzeću prikupljanje krvi organizuju svakog meseca.

Najbolja motivacija zaposlenima da daju krv je, kaže Mališić, postaviti im pitanje – Šta biste uradili da nekom vašem treba krv? Ističe da u ovom preduzeću imaju više od 600 dobrovoljnih davalaca, na godišnjem nivou više od 1.000 davanja i godinama su dobitnici plakete “Široko srce”. Zaposlenima odgovara organizovanje ovakvih akcija u samom preduzeću.

Zavodu su uvek potrebni davaoci sa ređim krvnim grupama, poput negativne i AB, koje imaju negativni Rh faktor. Ove sedmice transfuziomobila je, osim u sredu i u četvrtak, parkiran u centru Novog Sada, a krv će dati i zaposleni na nekoliko fakulteta Novosadskog univerziteta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.