Teodora Nađ, ponos OŠ “Đorđe Natošević”

VIDEO K9: Teodora Nađ, učenica šestog razreda Osnovne škole Đorđe Natošević, nedavno je postigla uspeh za svaku pohvalu na Republičkom takmičenju iz fizike.

0
4013

OŠ Đorđe Natošević imala je dva učesnika na Republičkom takmičenju iz fizike koje je održano 9. i 10. aprila u Šapcu.

Teodora je zauzela drugo mesto u kategoriji šestog razreda, dok je učenik sedmog razreda, Aleksandar Stanković dobio pohvalu.

“Bili su teški zadaci, ali mislim da sam uspela da pokažem šta znam i srećna sam zbog toga”, navela je ova talentovana učenica.

Pripreme za takmičenje su trajale od samog početka školske godine, rekao je nastavnik fizike u ovoj školi Zoran Mićić.

“Držali smo časove dodatne nastave na početku jednom sedmično. Posle održanog školskog takmičenja imali smo tri časa dodatne nastave sedmično , što je u nekom zbiru preko 70 časova dodatne nastave. Učenica Teodora Nađ je bila na svim časovima vrlo aktivna, posvećena, vredna. Dosta je radila i kod kuće, tako da kad se uzme sve u obzir, ovaj odličan rezultat bio je logična stvar, da će do takvog rezultata doći”, istakao je Mićić.

Većini đaka učenje je problem, dugo traje i teško ih je motivisati. Mnogima je škola dosadna, te je zanemaruju, a vreme provode na društvenim mrežama. Teodora je objasnila kako je zavolela fiziku.

“Nastavnik veoma lepo predaje, ubacuje anegdote i smešne priče, koje vas prosto zainteresuju da slušate. Pošto nisam ni loš matematičar, krenula sam na dodatnu iz fizike. Zadaci su mi ‘legli’, nisu mi se činili previše teški, a posle školskog takmičenja, sve je krenulo nekim svojim tokom”, navela je Teodora Nađ.

Ona je bila prva i na opštinskom i na regionalnom takmičenju i, kako nastavnik Mićić kaže, uz toliki trud ovaj rezultat nije došao kao iznenađenje.

“Mislim da sam ovaj uspeh pokazuje da nije dovoljan talenat za fiziku, već talenat jeste potreban, ali ne i dovoljna stvar. Znači da treba puno da se radi i kad se puno radi i kada je neko talentovan, vaspitan i posvećen onda je rezultat tu”, kazao je on.

Zainteresovanost za fiziku u ovoj školi je velika. Prema rečima Mićića, kada počnu pripreme za takmičenje, prijavi se i po 30-ak učenika, što je svakako za pohvalu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.