Temerin u ekološkim i drugim problemima

VIDEO K9: Brojni su ekološki problemi koji opterećuju građane susednog Temerina, a i opštinsku upravu, nakon izveštaja Državne revizorske institucije o planiranju javnih nabavki.

0
68

U borbi za osnovna ljudska prava, u koja spada i pravo na zdravu životnu sredinu, u susednom Temerinu svojim aktivizmom ističu se mladi iz Ekološke inicijative ove opštine. A ekoloških problema ne manjka u opštini Temerin, kažu Inicijativi.

Procena je da dnevno oko 10.000 motornih vozila prođe kroz Temerin zbog čega bi dobrodošla izgradnja obilaznice koja bi rasteretila saobraćaj, smatra Nemanja Obradović.

Proteklog vikenda članovi Inicijative posadili su dva nova drvoreda sa 32 stabla na putu prema Bečeju, kao deo vetrozaštitnog pojasa i mali doprinos čistijem vazduhu.

Borba za čist vazduh je bila i prvi motiv za okupljanje građana u Ekološku inicijativu Temerin u nameri da izmeste farmu svinja Temerin agrar iz naselja.

Obradović je komentarisao i upravo objavljeni izveštaj Državne revizorske institucije o Pravilnosti i efikasnosti planiranja javnih nabavki u opštini Temerin kod direktnih korisnika budžetskih sredstava koji, između ostalog, govori i da su milioni dinara iz budžeta opštine potrošeni na doplatu raznih ugovorenih radova jer nadležni nisu pravilno procenili vrednost poslova, niti su kontrolisali nabavke, uz zaključak da veliki procenat državnih organa ne poštuje zakon kad planira javne nabavke.

Opština Temerin ima 90 dana da DRI podnese odazivni izveštaj i navede sve što je učinila kako bi uočene nepravilnosti bili ispravljene, a trošenje novca građana bilo dovedeno u zakonske tokove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.