Temerin iseljava farmu svinja

VIDEO K9: Građani Temerina izgleda da će konačno odahnuti nakon što je iz Opštine iznenada saopteno da je rešen rešen višegodišnji problam sa farmom svinja u vlasništvu austrijskog holdinga "Gerlinger", protiv koje građani već tri godine protestuju zbog nepodnošljivog smrada.

0
10

Do kraja godiner biće iseljena farma svinja u vlasništvu austrijskog holdinga “Gerlinger” koja je smeštena na 50 metara od kuća u MZ Staro Đurđevo, objavila je Opština Temerin.

Meštani okupljeni oko “Ekološke inicijative Temerin” od 18. septembra svakog vikenda protestuju zbog smrada i velike količine organskog otpada zbog kojih godinama ne udišu čist vazduh.

Takođe tvrde da farma nema sve potrebne dozvole i odobrenja za rad. U saopštenju Opštinske uprave stoji da je predsednik Temerina Mladen Zec u četvrtak, 14. oktobra, prisustvovao radnom sastanku na kojem su bili i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i zakupac i vlasnik farme “Temerin agrar”, na kojem je obećano i dogovoreno da će farma biti iseljena najkasnije do 21. decembra ove godine, što bi uskoro trebali dobiti i napismeno od ove firme.

U ovoj farmi gaje oko 36.000 svinja godišnje. Dnevno izliju 62.000 litara otpadnih voda, a taložno polje pretboreno je  u deponiju. Građani, koji su i u subotu održali protestnu šetnju, pozdravili su ovaj dogovor, ali su za sada skeptični prema njegovoj realizaciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.