Telemarketing uznemirava Novosađane

VIDEO K9: Iako se mnogima čini da pojava telemarketinga i prodaje putem telefona polako izumire, praksa pokazuje da nije tako. Gotovo da ne prođe ni nedelju dana, a da na fiksni, pa čak i mobilni telefon ne stigne neočekivani poziv. Prodavci ne odustaju od plasiranje robe telefonskim putem, iako, uglavnom, nemaju dozvolu da koriste telefonske brojeve u ove svrhe. Po svemu sudeći, čini se da ta praksa neće biti skoro prekinuta, jer je telemarketing u Srbiji praktično neregulisan.

502

Posteljina, nakit, jastuci, dušeci, posuđe, samo su neki od proizvoda koje anonimni prodavci svakodnevno nude našim sugrađanima putem telefona.

Najčešća meta telemarketinga su najstariji sugrađani jer su i najlakši ‘plen’, smatraju Novosađani koji su razgovarali sa ekipom Kanala 9.

Rekli su i da uglavnom ne kupuju na ovaj način, jer takva roba nije pouzdana, mnogima je telemarketing i veoma uznemirujući, posebno iz razloga što bilo ko može doći do njihovog broja telefona.

Praksa je pokazala da u korist nasrtljivog poslovanja rade i propisi. Zakoni zabranjuju telemarketing, ali su nejasni i neprecizni po pitanju sankcija, tako da su prodavcima odrešene ruke prilikom zloupotrebe telefonskih podataka.

Ipak, iz Naconalne organizacije potrošača Srbije apeluju na građane da prijavljuju ovakve slučajeve ili da se obrate tržišnoj inspekciji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.