Telefonom do lekara

  VIDEO K9: Dom zdravlja Novi Sad ovih dana se trudi da broj pacijenata koji dolaze u njihove objekte svede na što manji broj, što je jedan od osnovnih uslova za sprečavanje širenja pandemije virusa Kovid 19.

  0
  52

  Dom zdravlja Novi Sad i vanrednim uslovima funkcioniše na zavidnom nivou, poštujući striktno odluke Vlade Srbije, nadležnog ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata za zdravlje i instrukcije nadležnih ustanova, rekao je za Kanal 9 direktor ove ustanove.

  Danas će biti otvoreni i respiratorni centri u prostorijama Savetovališta u objektu u ulici Kraljevića Marka, gde će se javljati pacijenti sa teškim respiratornim infekcijama za koje postoji velika verovatnoća da su zaraženi virusom Kovid 19.

  Zaštitnih sredstava, kako je rekao, Dom zdravlja nema u izobilju, ali ih ima u količinama dovoljnim za normalno funkcionisanje. Radno vreme ambulanti skraćeno je do 19 časova, a veliki broja pacijenata, naročito onih sa hroničnim oboljenjima, preusmereni su na telefonske kontakte sa lekarima.

  Situacija sa virusom Kovid 19 nije za paniku, zaključio je Bojat, ali zahteva veliku ozbiljnost i svest da bilo kakva okupljanja na kojima može doći do infekcije nije u interesu bilo kog građanina, niti javnog zdravlja.

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.