Tele- video savetovanje trudnica

VIDEO K9: Dom zdravlja Novi Sad kordiniše projektom uvođenja tele-video savetovanja trudnica koje patronažnim sestrama omogućava terenski i epidemiološki prilagođeno savetovanje.

17

Tele-video savetovanje je, kako pojašnjavaju u novosadskom Domu zdravlja, veliki projekat koji će ući u redovan rad patronažnih sestara.

Ovim načinom savetovanje omogućena je terenska pristupačnost porodicama, jer se savetovanje biti obavljano putem mobilnih uređaja, ali i prilagođeno trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Pored Doma zdravlja Novi Sad koji kordiniše ovim projektom, u njega je uključeno još 8 ovakvih zdravstvenih ustanova – Palilula, Voždovac, Kragujevac, Niš, Bor, Novi Pazar, Subotica i Kikinda.

Nedeljković je ovom prilikom podsetila da se ove nedelje tradicionalno obeležava Svetska nedelja dojenja, ove godine sa porukom “Podržimo dojenje-zaštitomo planetu”.

Ona je upozorila da zbog aktuelne epidemiološke situacije treba obratiti pažnju na adekvatno dojenje te dodala da se u domovima zdravlja trude da ispromovišu kako i majke koje su covid pozitivne mogu da doje svoju decu, ukoliko se osećaju dobro.

Dom zdravlja Novi Sad se tradicionalno pridružuje obeležavanju Svetske nedelje dojenja koja je ustanovljenja 1992. godine i traje od 1. do 7. avgusta, sa osnovnom idejom da promoviše dojenje kao najzdraviji i ekološki najčistiji način ishrane novorođenčadi koje je najblagodarnije za dobar psiho-fizički razvoj deteta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.