Teku “Dani pijaće vode” u Zrenjaninu

VIDEO K9: Na platou ispred zgrade Skupštine opštine Zrenjanin, aktivisti „Pokreta ujedinjenih fantoma“ organizovali su u ponedeljak, 8. jula svojevrsni performans pod nazivom „Dani pijaće vode“.

127

Predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma, Miljan Čičić i Milan Pernat, široj javnosti su postali poznati nakon stupanja u štrajk glađu krajem maja jer u Zrenjaninu, po njihovom zahtevu koji su dostavili čelnicima grada nisu raspoređene  cisterne sa pijaćom vodom.

Oni su tada postavili  transparent ispred Gradske kuće sa natpisom  „Štrajk glađu zbog vode“ i izneli svoje zahteve u vezi sa ovim dugogodišnjim problemom Zrenjaninaca.

Dva meseca nakon toga, Čičić i Pernat su ispred zgrade Skupštine opštine Zrenjanin postavili šatore i priredili performans pod nazivom “Dani pijaće vode”. Zbog čega su se odlučili na ovaj vid protesta, Miljan Čičić kaže:

Kako kažu, zahtevi ostaju isti: ispravna pijaća voda i ostavka gradonačelnika. Pitali smo aktiviste koliko su njihovi zahtevi opravdani i da li smatraju da su ozbiljno shvaćeni:

Čitava ova situacija u vezi sa ispravnom pijaćom vodom u Zrenjaninu je apsurdna, zato smo i mi ovu našu priču doveli do apsurda, kažu u Pokretu ujedinjenih fantoma. Akcija „Dani pijaće vode“ na platou ispred gradske kuće trajaće nekoliko dana. Organizovano je takmičenje u brzom ispijanju zrenjaninske vode, a biće upriličeno proglašenje najvećeg lažova grada Zrenjanina, najavili su aktivisti ovog pokreta.

Na nadmetanje za najgoru vodu iz vodovoda pristigli su uzorci iz Vršca, Šida, Kikinde, Beograda, Novog Sada. Odlukom žirija, Zrenjaninska voda proglašena je ubedljivim pobednikom u kategoriji najgore vode. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.