Tekbol selekcija otputovala na Tajland

VIDEO K9: Reprezentacija Srbije juče je otputovala na Svetsko tekbol prvenstvo koje u sredu počinje na Tajlandu. Četvroročlanu ekipu, čine sportistkinje i sportisti iz Novog Sada.

0
35

Selekcija Srbije brani šampionske titule na Svetskom tekbol prvenstvu u Tajlandu, od 29. novemra do 3. decembra.

Nikola Mitro i Bogdan Marojević su 2021. godine u poljskim Gljivicama, a zatim i 2022. godine u namačkom Nirnbergu osvojili zlato za Srbiju u kategoriji muški dubl, a u narednih nekoliko dana uspeh će pokušati da ponove i u Bangkoku.

Marojević će u nacionalnom dresu igrati i u singlu. U ženskom singlu nastupiće Anastasija Lemajić, koja će u paru sa Majom Umićević nastupiti i u kategoriji ženski dubl, pored toga, Nikola Mitro i Maja Umićević će nastupiti i u miks dublu.

Organizator Svetskog tekbol prvenstva je Svetska tekbol federacija (FITEQ) u čijem članstvu je preko 150 nacionalnih tekbol saveza u svetu među kojima je i SRBTEQ.

Naši takmičari, inače svi iz Novog Sada, otišli su juče na Tajland kao najbolje iz Srbije na rang listi FITEQ-a, a s njima su selektor Stevan Popov i predsednik SRBTEQ-a Ognjen Paripović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.