Tehnologija u obrazovanju

VIDEO K9: Tehnologija i digitalizacija utiču na obrazovanje, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić danas na međunarodnoj onlajn konferenciji o novim modelima obrazovanja u uslovima pandemije korona virusa. Ružić je podsetio na program Master 4.0, koji su pokrenuli Inicijativa Digitalna Srbija i Ministarstvo prosvete.

0
44

Program Master 4.0 studije kreiran je sa ciljem da omogući sticanje performansi neophodnih za poslovanje na digitalnom tržištu, a prva generacija u Srbiji upisana je 2019. godine, rekao je ministar prosvete na međunarodnoj onlajn konferenciji o novim modelima obrazovanja u uslovima pandemije korona virusa.

U kancelariji UNICEFA u Srbiji smatraju da je važno premostiti digitalni jaz kako bi sva deca imala pristup obrazovanju i veštinama, a ukoliko se to ne učini cena će biti previsoka.

Školovanje 1,6 milijardi dece u svetu bilo je poremećno tokom  pandemije korona virusa koja je donela neverovatne potencijale učenja na daljinu i u našoj zemlji.

Pandemija je, kako je rečeno, otkrila slabosti obrazovnog sistema, ali i ubrzala procese inovacije i digitalizacije, a da bi se prebrodila kriza obrazovanja tokom pandemije potrebno je da se udruže privatni i javni sektor.

Na konferenciji je rečeno i kako izgradnja „učionice budućnosti“ treba da dovede do toga da niko ne bude izostavljen i da sva deca imaju pristup takvom obrazovanju,posebno ona kojima je pristup savremenom obrazovanju otežan kao što su romska deca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.