Taksisti: Povećanje starta je beznačajno

VIDEO K9: Od 1. februara start taksi prevoza u gradu poskupeo je za 15 dinara, a prema mišljenju pojedinih taksista u gradu, to poskupljenje je beznačajno. Ako je za utehu onima koji koriste taksi prevoz, nema najava da bi cena ove vrste prevoza mogla u skorije vreme ponovo poskupeti.

0
722

Iako svako povećanje cena proizvoda ili usluga građani smatraju udarom na porodični budžet, u taksi udruženjima kažu da je nedavno poskupljenje cene starta taksi prevoza za taksiste beznačajano.

“Taksisti su očekivali veće povećanje. Svedoci ste sami da zadnjih mesec – dva dana, već je sigurno, gorivo poskupelo na pumpama, a mi nemamo najavu da će poskupljivati ponovo. Ja ne mogu to da tvrdim, ali nema najava, a o tome u konačnosti odlučuju gradske strukture. Ja mislim da neće poskupljivati ponovo, jer nije vreme, u proleće se nikad ne dižu cene u taksiju, to ne bi bilo baš pametno “, rekao je Miodrag Grandić, direktor Red i Crvenog taksija.

Grandić smatra da bi realno bilo da cena starta bude 100 dinara minimalno, jer kako kaže, kada se sabere sve ono što ulazi u cenu starta, dođe se do te cifre.

“To su troškovi koje ima taksista od onog momenta kada startuje sa tom vožnjom, zato se i zove start. Ja se nadam da će se to u nekoj budućnosti ispraviti. Mi svakako ne nameravamo da radimo sa nekim velikim cenama. Mi želimo da radimo u interesu građana. Da građani budu zadovoljni našim servisom, a normalno je i cenama”, naveo je Grandić.

Iako je taksi prevoz u gradu nezvanično proglašen za najbolji, cilj je i podizanje kvaliteta taksi usluga, jer to je, prema rečima Grandića, u interesu kako grada, tako i taksista tako i građana. Ovo povećanje od 15 dinara ne bi trebalo da utiče na smanjenje broja onih koji koriste taksi prevoz, smatra on, podsećajući da je poslednje poskupljenje cene usluga taksi prevoza bilo pre četiri godine.

Grandić kaže da bi u budućnosti trebalo razmisliti i o promeni cena u trećoj tarifi koja je duplo skuplja od prve i druge, jer kada je treća tarifa na snazi, u vreme praznika, taksisti beleže značajan pad broja korisnika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.