Taksisti najavljuju radikalizaciju protesta

VIDEO K9: Na novosadskim ulicama i danas je od 13 do 15 časova bila aktuelna protestna vožnja taksista koji najavljuju radikalizaciju protesta ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

0
191

Početkom ove nedelje novosadski taksisti pridružili su se kolegama u Beogradu u protestnim vožnjama gradskim ulicama.

Njihov osnovni zahtev je da državni organi počnu da primenjuju zakonske odrebe koje zabranjuju rad linijskih taksija i, kako kažu, drugih vidova nelegalnog prevoza poput onog koje radi Udruženje građana Car:Go. Napretka u rešavanju njihovih zahteva, kako kažu, za sada nema.

“Mi nemamo kud. Mi ne možemo nazad. Evo, videli ste šta se dešava u zemlji, one izjave premijerke. Verovatno ste videli svi to. Imamo stav Ministarstva za saobraćaj koje je reklo da CarGo ne radi po zakonu”, rekao je za Kanal 9 Miodrag Grandić, direktor Crvenog/Red taksija.

Prema njegovim rečima, CarGo je neregularna agencija koja dampinguje cene taksi udruženja. Ukoliko se stanje ne promeni, naveo je Gradndić, u koordinaciji sa beogradskim taksi udruženjima, njihovi protesti biće radikalizovani.

“Doći će dan kad nas pozovu kolege iz Beograda. Svi će taksisti iz Niša, Kragujevca, Kruševca, Subotice, Zrenjanina, svi će krenuti za Beograd”, naveo je Grandić.

Protestnih vožnji taksista u Novom Sadu, najavio je Gradndić, neće biti tokom predstojećeg vikenda, ali će one biti nastavljene od ponedeljka i trajaće do ispunjenja zahteva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.