Takse kamen spoticanja

VIDEO K9: Sociolog dr Vesna Pešić je ocenila da prekid pregovora između Beograda i Prištine odgovara i jednoj i drugoj strani ali su prekidu doprinele i takse koje je uvela Priština.

105

Nenad Čanak je u pisanoj izjavi naveo da već i onako složenu situaciju u regionu dodatno komplikuje činjenica da poslednjih meseci postoji zastoj u pregovaračkom procesu između Beograda i Prištine.

On će rezultirati još težom ekonomskom situacijom i pogoršanjem životnog standarda građana. Trajna normalizacija odnosa, po njegovom mišljenju, na relaciji Srbija Kosovo otvoriće put i za rešavanje drugih važnih pitanja u našem društvu.

Kako ocenjuje ovu Čankovu izjavu, pitali smo sociologa dr Vesnu Pešić.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine je ocenio i da je uslov opstanka i života na ovim prostorima sporazum, a zamrznuti konflikt može biti odmrznut koliko sutra. On smatra da je Kosovo osvojeno sabljom 1912. a izgubljeno je NATO bombama 1999. godine.

Prema njegovom mišljenju, ideja o opstanku Kosova u teritorijalnom jedinstvu i celini države Srbije je toliko nerealna, da je to čisto varanje ljudi. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.