Takmičenje u plivanju školaraca Južnobačkog okruga

VIDEO K9: Oko 500 osnovaca i srednjoškolaca iz 12 opština Južnobačkog okruga nadmetali su se u okviru Opštinsko - Okružnog takmičenja u plivanju koje je danas održano na SPENS-u.

0
318

Na zatvorenim bazenim SPENSA održano je Opštinsko – Okružno takmičenje u plivanju na kojem su učestvovali učenice i učenici iz osnovnih i srednjih škola Južnobačkog okruga.

Organizator ovog takmičenja je Savez za školski sport grada Novog Sada uz pomoć Gradske uprave za sport.

“Na današnjem takmičenju imamo 500 plivača osnovnih i srednjih škola. Imamo učesnike iz čitavog Južno-bačkog okruga, iz 12 opština su deca došla da se takmiče. Plivaju u četiri discipline, kraul, leđni, porsno i delfin. Osnovci plivaju 50 metara, a srednjoškolci plivaju 100 metara. I ovo je izuzetno važno takmičenje, jer prvoplasirani sa današnjeg takmičenja stiču pravo učešća na Školskoj olimpijadi”, rekla je Aleksandra Marjanac ispred gradskog Saveza za školski sport.

Školska olimpijada će, kako je najavila, biti održana u Novom Sadu u maju 2020. godine.

Što se tiče infrastrukture neophodne za organizaciju takmičenja, ali i redovne treninge, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin rekao je da grad raspolaže sa dovoljno objekata. On je podsetio i na to da Gradska uprava za sport ulaže svake godine preko 20 miliona dinara za projekte Saveza za školski sport, kao i da je u Novom Sadu povećan broj igrališta na otvorenom.

Na Opštinsko – Okružno takmičenje u plivanju učestvovala su i deca sa posebnim potrebama, a organizatori su imali poruku za njih i njihove porodice.

Savez za školski sport drugu godinu za redom organizuje školsko takmičenje u plivanju za decu sa smetnjama i imamo lepe rezultate i nekako motivišući faktor je taj da svake godine, evo od prošle godine imamo više dece koja su uključena u takmičenja. Eto, još jednom i vas medije želim da zamolim da nekako im pošaljemo podršku i motivaciju da svi treba da se bavimo sportom i da svima bude omogućeno da se bave sportom”, kazala je Aleksandra Marjanac.

Ona je navela da je Savez za školski sport izašao u susret svim školama koje u sistemu imaju decu sa posebnim potrebama kako bi mogli da ih uključe u treninge i takmičenja, te pozvala obrazovne ustanove da se prijave, a Savez će u saradnji sa Gradskom upravom za sport preduzeti neophodne bezbednosne i druge mere kako bi sva deca bila aktivno uključena u sportske aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.