Takmičenje “Između dve vatre”

VIDEO K9: Plato Vujadin Boškov ispred SPENS-a danas je bio pravo dečije igralište. Manifestacija "Između dve vatre Novog Sada" okupila je oko 1000 učenika nižih razreda dvadesetjedne novosadske škole.

0
1077

Razvoj tehnologija i brza svakodnevnica, nažalost, decu sa školskih igrališta zatvorili su pred računare, a našim naraštajima u budućnosti preti mogućnost da nikada ne osete čari dvorišne igre, nadmetanja u kraju, sportski duh i divan osećaj pobede.

“Ideja je potekla još pre dve godine kada smo počeli na detelinari da organizujemo ovo takmičenje Između dve vatre. Videli smo da veliki broj dece to podržava, naravno i roditelja i učiteljica i još prošle godine je bila želja da napravimo ovako jedan novosadski šampionat. Evo, ove godine se ispunila želja, uz podršku Grada Novog Sada”, rekao je Goran Bajšanski, predsednik UG Novi Sad.

Takmičenje su otvorili prvaci, koji su od 10 časova počeli da odmeravaju snage ekipa. Pravila igre čuli smo od mališana.

“Tu budu dva kapitena, ali u pravim, mi smo igrali između dve vatre, to koga pogodi kapiten, ili druga ekipa ispada, ali ovde je drugačije. Ovde uzmeš i gađaš i broje ti pogotke i koji tim najviše pogodi, ti su pobedili”, kažu takmičari.

Manifestacija je podržana od strane Uprave za sport i omladinu, te Uprave za obrazovanje, kao i Grada Novog Sada, a organizatori se nadaju da će i druge opštine prepoznati značaj ovakvog događaja, te da će jednog dana biti organizovano i republičko takmičenje Između dve vatre.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.