SZS bojkotuje izbore na KIM

VIDEO K9: Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović ocenio je da će Srpska lista ipak biti potvrđena od strane Centralne izborne komisije Kosova ali da uslova za fer izbore na Kosovu i Metohiji nema.

0
295

Članovi Centralne izborne komisije Kosova su doneli odluku kojom nisu potvrdili kandidate za izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova iz redova Srpske liste jer se protiv njihovog potvrđivanja izjasnilo dvoje članova komisije.

O konačnoj odluci trebalo bi da raspravlja nadležna pokrajinska komisija. Član Centralne izborne komisije iz redova Srpske liste istakao je da je Srpska lista podnela prijavu u skladu sa zakonom i da se ne treba protiviti kandidiatima koje je predložila.

Da li će Srpska lista ipak uspeti da potvrdi spisak svojih kandidata, pitanje je upućeno zameniku predsednika Stranke slobode i pravde Borku Stefanoviću.

Povodom odluke članova Centralne izborne komisije Kosova oglasio se direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, poručivši da su time „srpskom narodu u pokrajini ukinuta sva politička prava“. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.