SzS aletrnativa na Kosmetu

VIDEO K9: Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković je rekla da osnivanje ogranka Saveza za Srbiju na Kosovu znači i želju Srba koji se ne slažu sa Vučićevom politikom, da žele da ostanu u bliskoj vezi sa Beogradom.

99

Dragan Đilas je izjavio posle osnivanja ogranka Saveza za Srbiju za Kosovo i Metohiju, koji osim članica SzS, čini i više drugih političkih partija i udruženja građana i građanskih inicijativa koje deluju na Kosovu, “da je važan dijalog i razgovor između Srba i Albanaca”.

On je istakao i da će do toga teško doći “kada nema razgovora ni između nas samih”.

Kako ocenjuje osnivanje Ogranka Saveza za Srbiju na Kosovu i Metohiji i šta će to značiti za Srbe u pokrajini, bilo je pitanje koje smo postavili predsednici Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Radi Trajković.

Osnivačka skupština Saveza za Srbiju za Kosovo i Metohiju održana je na Gazimestanu, pošto im zbog protesta pristalica Srpske liste i SNS-a nije onemogućeno zasedanje u Domu kulture u Gračanici.

Predstavnici Saveza za Srbiju za Kosovo i Metohiju su istakli da je njihova politika prema Kosovu bazirana na Ustavu Republike Srbije i Rezoluciji 1244, kao i na spremnosti da se razgovara sa svima. Najavljeno je i da će se u okviru Saveza za Srbiju formirati i Koordinaciono telo po ugledu na ono koje funkcioniše na jugu Srbije. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.