Svinjsko meso jeftinije, junetina skuplja

VIDEO K9: Kao i ranijih godina, početkom letnjih meseci, cene svinjskog mesa zabeležile su porast prethodnih dana. Međutim, kako najavljuju u novosadskim mesnicama, već od sutra svinjetina će biti jeftinija za 20 dinara, ali će sugrađani junetinu plaćati skuplje.

0
302

Od utorka, 19. juna, u novosadskim mesnicama, važiće nove cene svinjskog i junećeg mesa, saznajemo u novosadskim mesnicama.

“Pa meso jeste poskupljivalo ovih dana, ali evo danas, ako je i to možda ekskluzivna vest, i ako već niko nije vratio, svinjsko meso od sutra će biti jeftinije za nekih 20 dinara. Trenutna cena je nekih 498 dinara, sutra je već 478, sa tendencijom možda i pada već sledeće nedelje još malo”, rekao je Predrag Avramović, direktor jedne mesnice u Novom Sadu.

Cene će pasti i prerađevinama od svinjskog mesa, kažu u ovoj mesnici. Junetina će, međutim, prema Avramovićevim rečima, biti skuplja za nešto više od 20 dinara zbog uvoza.

“Juneće meso je poskupelo, i juneće meso će poskupljivati, s obzirom da je na tržištu problem kvalitetne junadi. Trenutno je 786 dinara cena junećeg buta, i mogu slobodno da kažem, sa tendencijom porasta. Šta utiče na to? Smanjen broj grla i uvoz koji je već krenuo, tako da ćemo plaćati skuplje juneće meso, i plaćamo ga već”, naveo je Avramović.

Meso i mesne prerađevine za kućni budžet u Srbiji odavno predstavljavljaju veliki mesečni izdatak.

Trenutna cena kilograma svinjskog buta se kreće između 460 i 490 dinara, karea i vrata od 430 do 460, a filea preko 700 dinara.

Cena junetine porasla je još prošlog meseca i kreće se oko 720 dinara za kilogram buta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.