Svim novcem za Telepski park

VIDEO K9: Sugrađani sa Telepa, koji se godinama bore za izgradnju parka na jedinoj preostaloj zelenoj površini u tom delu Novog Sada, došli su na ideju da sami na licitaciji otkupe preostali deo te parcele na kojoj još nije počela izgradnja. Sa kampanjom prikupljanja novca za otkup zvanično počinju predstojećeg vikenda.

0
33

Novosađani okupljeni oko “Telepske inicijative” pokrenuli su kampanju “Svim srcem za Telepski park”, u okviru koje sakupljau novac kako bi na javnoj licitaciji otkupili od Grada parcelu na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Subotičke ulice i od nje napravili park koji već dugo priželjkuju.

Za otkup kupovinu parcele potreban im je 731 milion dinara, kaže Mazalica te dodaje da će učestvovati na licitaciji zakazanoj za 4. april sa koliko god novca do tada prikupe.

Jovanka Mazalica, sugrađanka sa Telepa, podsetila je i na najsvetlije primere iz prošlosti kada su Novosađani, zahvaljujući solidarnosti, otkupili ono što im pripada.

Podsetimo, Telepčani se od 2018. godine bore za izgradnju parka na jedinoj preostaloj zelenoj površini u tom delu Novog Sada. Grad je tada planirao da na tom mestu izgrađena zgrada Centra za vanredne situacije, ali je odustao od te namere, a sada parcelu pokušava po treći put da proda kao građevinsko zemljište za stambeni kompleks.

O ostalim akcijama prikupljanja novca za park, kao i o broju žiro-računa, Telepčani će obavestiti građane preko društvenih mreža, a ukoliko ne sakupe dovoljnu sumu za otkup zemljišta na licitaciji, sav prikupljeni novac će donirati Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR-u.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.