“Svi za Kesten – Kesten za sve”

VIDEO K9: Pokret "Odbranimo šume Fruške gore" nastavlja borbu za žutu planinarsku stazu na Fruškoj gori. U subotu od 11h ispred manastira Rakovac organizuju skup i protestnu šetnju pod imenom "Svi za Kesten – Kesten za sve" kako bi ukazali na problem i ohrabrili institucije da rade svoj posao.

0
59

“Svi za Kesten – Kesten za sve” naziv je skupa i protestne šetnje koja će biti održana u subotu 19. septembra sa na Fruškoj gori u organizaciji Pokreta “Odbranimo šume Fruške gore” a povod je oslobađanje žute planinarske staze Novi Rakovac – Zmajevac koja je zbog sveopšteg investitorskog napada na prirodu blokirana privatnim kapijama i ogradama, kažu iz ovog Pokreta.

Pokret “Odbranimo šume Fruške gore” pribavio je dokaz da se zaista radi o dva javna nekategorisana puta koja su blokirana, odnosno, objašnjava članica ovog pokreta, Dragana Arsić, imaju geodetske situacione planove koji to potvrđuju, a ovom akcijom, kako je naglasila, žele i da pruže podršku institucijama da rade svoj posao profesionalno i nezavisno.

Pored naše sagovornice učesnicima skupa obratiće se i Dušan Tomić, jedan od osnivača Pokreta “Odbrnimo šume Fruške gore”, kao i lider Pokreta “Odbranimo reke Stare planine” Aleksandar Jovanović Ćuta.

Skup u subotu obuhvatiće i šetnju uzbrdo do prve ograsđene kapije na žutoj planinarskoj stazi koja je na 30 minuta laganog hoda od manastira Rakovac.

Okupljanje koje je zakazano u 11h na parkingu ispred manastira Rakovac prijavljeno je policiji, kako je rekla, a angažovani su i redari kako bi mirnim i civilizovanim protestom učesnici izrazili svoje nezadovoljstvo i ukazali na brigu za očuvanje prirode.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.