Svetsko finale raketnog šampionata na Čeneju

VIDEO K9: Na Čeneju će od 25. do 27. septembra biti održano Svetsko finale Raketnog šampionata, na kojem će ušestvovato 15 zemalja.

0
25

Svetsko finale Raketnog šampionata biće održano na Čeneju, od 25. do 27. septembra.

Komitet za razvoj svemirskog programa u Novom Sadu više od deset godina razvija svemirski program i u saradnji sa stranim partnerima šalje satelite u svemir, a takođe već tri godine sarađuje sa Indijom, te su ove dve zemlje inicijatori predstojećeg šampionata na kojem će učestvovati 15 država, rekao je direktor Upravnog odbora Komiteta i Svetskog raketnog šampionata, Dušan Radosavljević.

Radosavljević je objasnio da je ovo  međunarodno takmičenje otvoreno za elitne učesnike iz celog sveta, koji predstavljaju svoje države kao studentski timovi ili kao nezavisne studentske ekipe, te da se pobeda na ovom nadmetanju smatra najvišim dostignućem u oblasti svemirskog inženjeringa.

Manifestaciju je podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam smatrajući da ona pretenduje da postane jedinstveni turistički proizvod u Vojovidni i Srbiji koji ne postoji u regionu.

Komitet za razvoj svemirskog programa u Novom Sadu sarađuje i sa osnovnim i srednjim školama, a kada je o studijama reč, Radosavljević očekuje da će se uskoro biti akreditovane i posebne studije za svemirski inženjering. On je naglasio da je važno da ljudi što pre osete korist od razvoja svemirske tehnologije, počev od stručnjaka koji bi radili u svojoj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.