Svetski piloti paraglajdera dolaze u Vršac

U Vršac dolazi 130 pilota paraglajdera iz 20 zemalja sveta na takmičenje za Svetski kup u disciplini precizno sletanje. Ovo veliko takmičenje, u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije, počinje sutra i trajaće do nedelje.

0
671

Od petka, 7. aprila do nedelje, 9. aprila sa starta ispred Vršačke kule poletaće najbolji piloti paraglajdera sveta u disciplini precizno sletanje.

Ovo takmičenje za Svetski kup dovodi u našu zemlju 130 sportista sa čak 20 različitih destinacija iz celog sveta: Belorusije, Bugarske, Kanade, Češke, Hong Konga, Mađarske, Indonezije, Japana, Južne Koreje, Crne Gore, Kosova, Nepala, Poljske, Rumunije, Slovenije, Turske, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i Albanije.

Svake godine, ovo prestižno takmičenje se održi na četiri svetske destinacije, a ove godine Srbija je ostvarila to pravo zajedno sa Indonezijom, Kanadom i Slovenijom.

“Ovo će biti najmasovnije takmičenje za svetski kup u preciznom sletanju paraglajderom koje je ikada održano. Srbija je 2011. godine postavila rekord po broju učesnika sa 104 takmičara, prošle godine je tek Indonezija pomerila taj broj na 123, a sada će kod nas biti maksimalan dozvoljen broj pilota za takmičenje ovog ranga – njih 130”, rekao je Željko Ovuka, direktor takmičenja.

Na ovom takmičenju učestvuje i 15 pilota paraglajdera iz naše zemlje, koji su i do sada ostvarivali zavidne rezultate u ovom sportu.

Piloti će poletati sa starta kod Vršačke kule, sa visine od 399 m, a njihov zadatak biće da slete na cilj koji je prečnika svega 2 cm.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.