Svetski dan Prve pomoći

VIDEO K9: Svetski dan prve pomoći obeležen je u subotu u Zrenjaninu, ove godine pod sloganom ,,Nezgode ne znaju za koronu. Prva pomoć je uvek potrebna!”.

0
13

Međunarodna federacija Društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca odredila je drugu subotu meseca septembra za Svetski dan prve pomoći.

Ovaj dan posvećen je propagiranju i isticanju potrebe da se prva pomoć uči i pruža svim ugroženim kategorijama bez diskriminacije, bazirajući svoju aktivnost i angažovanje na principima humanosti, nepristrasnosti i dobrovoljnosti.

Kroz učenje prve pomoći, Crveni krst promoviše humana osećanja među ljudima, solidarnost i altruizam kao svoje osnovne principe.

Volonteri Gradske organizacije Crvenog krsta Zrenjanin, su u subotu, 12. septembra, na Trgu dr. Zorana Đinđića, obeležavajući ovaj dan, kao i Svetski dan pešačenja, izveli pokaznu vežbu reanimacije, previjanja rana i zaustavljanja krvarenja.

S početkom školske godine Gradska organizacija Crvenog krsta realizovala je akciju bezbednosti dece u saobraćaju sa učenicima nižih razreda osnovnih škola.

Volonteri Crvenog krsta razgovarali su sa decom o ponašanju u saobraćaju i prikazali im osnovna znanja u pružanju prve pomoći, a akcija je realizovana u osnovnim skolama ,,Vuk Karadzić”, ,,Petar Petrović Njegoš” i ,,2. Oktobar”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.