Svetski dan muzike u Dunavskom parku

VIDEO K9: Povodom Svetskog dana muzike, u Saletli u Dunavskom parku u utorak će biti organizovan prigodan koncert.

0
129

Povodom Svetskog dana muzike koji se obeležava 21. juna, dan ranije, od 19 sati, u Saletli u Dunavskom parku EU info point i Francuski institut u Srbiji organizuju koncert na kojem će nastupiti inkluzivni orkestar „Dobri ljudi“ Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” koja dugi niz godina organizuje muzičke radionice sa ciljem uključivanja osoba sa invaliditetom u kulturni život zajednice.

Inkluzivni orkestar “Dobri ljudi” nagrađen je prestižnim godišnjim priznanjem, u oblasti inovacija u inkluziji za pristupačan muzički program.

Članovi orkestra koriste instrumente sa specijalnim senzorima uz pomoć kojih je čak i slabo pokretnim osobama omogućeno da aktivno učestvuju u izvođenju i kreiranju muzike. Publici će se u utorak predstaviti i novosadski akustični ansambl Klo Klo koji je poznat sa svojim frankofonim zvukom kojim je nastupao i na većim manifestacijama.

Svetski dan muzike ili „Fête de la Musique“ prvi put je obeležen 21. juna 1982. godine u Francuskoj, kada su građani pozvani da puštaju muziku na otvorenom kako bi učestvovali u svečanostima. Od tada se proširio na druge delove sveta i danas predstavlja dan globalne proslave muzike.

VIDEO/ Youtube

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.