Svetski dan mladih

VIDEO K9: Danas je svetski dan mladih. Ovim povodom organizacija OPENS organizovala je akciju na Novosadskoj plaži Štrand kojom su na simboličan način pokazali da je tokom aktuealne epidemiološke situacije i na plažama izuzetno važno održavati fizičku distancu.

10

Omladinska prestonica Evrope Novi Sad je organizacija čija su ciljna grupa mladi. Na Svetski dan mladih ukazali su na neophodnost držanja socijalne distance zbog epidemije virusa Covid 19, tako što su na Novosadskoj plaži Štrand nacrtali krugove u kojima bi posetioci plaže trebali da borave, na razmacima od 2 metra.

U OPENS-u naglašavaju da su mladi svakako pogođeni epidemijom, te da im najviše nedostaju obične svakodnevne aktivnosti.

Marković ističe i da su aktivnosti OPENS-a tokom perioda pandemije usmerene na apelovanje, kako na mlade, tako i ostalu populaciju, da se pridržavaju svih preporučenih preventivnih mera.

Predstavnici garada kažu da su mladi za njih važna populaciju, te da su uvek tu da im pruže podršku u svakom pogledu.

Iz Gradskog zelenila, koje je zaduženo za brigu o gradskoj plaži Štrand, poručuju da je ideja ovog projekata da, kako mladi, tako i oni koji su večno mladi i na distanci pokažu bliskost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.