Svetski dan dece obolele od raka

VIDEO K9: Pod parolom "I ja se borim" danas je i u Novom Sadu obeležen Svetski dan dece obolele od raka. Tim povodom tačno u 13 sati simbolično je pušteno stotine balona u nebo.

0
503

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka “NURDOR” organizovao je humanitarni skup na Trgu slobode. Kampanja “I ja se borim” pruža oboleloj deci emotivnu i materijalnu podršku.

Kampanju “I ja se borim”, koju je udruženje započelo početkom 2016. godine, ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv je za podršku velikom projektu od nacionalnog značaja.

“Prevazilazimo sami sebe, prevazilazimo naše kapacitete, ali uspevamo. 40 gradova u istom trenutku puštaju balone podrške ka nebu, za decu koja se trenutno leče i za decu koja su, nažalost, bitku izgubila. Svi smo tu da damo podršku, da pomognemo slanjem SMS-a na 1150. Davanjem priloga, dobrovoljnog, volontiranjem kod nas. Stare stvari za novu nadu, nova akcija koju danas promovišemo. Svi možemo da pomognemo i da prodamo nešto staro što nam ne treba”, rekla je Joland Korora, predsednica NURDOR-a.

Uz prigodne programe u prisustvu roditelja, volontera i javnih ličnosti, “NURDOR” je obeležio ovaj značajni datum. Tačno u 13 časova pušteni su baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji nisu više s nama.

Roditelji sa decom mogli su da se provozaju centrom sa fijakerom, a zakupci će deo zarade donirati udruženju. Akciju NURODR-apodržao je i grad Novi Sad.

“Grad Novi Sad je podržao ovu akciju “NURDOR-A”. Danas je sjajna energija, mnogo ljudi je u centru grada Novog Sada. Međutim, treba da podsetimo, da borba ne traje samo danas, već 365 dana u godini. Zato je važno da utičemo na sve i velike kompanije. Da se zajedno uključimo u borbu, jer samo na taj način možemo da pobedimo”, navela je Ivan Siler, pomoćnik gradonačelnika.

U Novom Sadu se protiv raka bori desetoro dece. Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli, a svake nedelje jedno umre od te opake bolesti. Od svih bolesti u dečjem dobu i adolescenciji, rak je prvi uzročnik smrti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.