Svetski Dan dece obolele od raka

VIDEO K9: Manifestacijom na Trgu slobode i puštanjem balona, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR, obeležilo je u Novom Sadu 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka. Tim povodom je, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, NURDOR i ove godine u našem gradu organizovao veliku akciju prikupljanja krvi za obolelu decu.

0
27

Povodom Svetskog dana dece obolele od raka, dobrovoljni davaoci danas su se do 14h mogli odazvati akciji NURDOR-a i ZZTKV za prikupljanje krvi na Trgu slobode i u Hajduk Veljkovoj 9a, u prostorijama Zavoda.

A ono što svaka zdrava punoletna osoba može da učini jeste da donira dragocenu tečnost. Trenutne zalihe krvi u ZZTKV nisu visoke, a najdeficitarnije su A, nulta i sve krvne grupe sa negativnim Rh faktorom.

Zajedno smo jači, poručio je NURDOR sa Trga slobode u Novom Sadu povodom Svetskog dana dece obolele od raka. Postoji mnogo načina da se iskoriste praznični dani pa i ovakvi koji ne koštaju, a koji daju puno, istakla je predsedica NURDOR-a Joland Korora.

Na bini je organizovan prigodan zabavno-edukativni program podrške svoj deci koja se leče od najteže bolesti i njihovim roditeljima, a simbolični balon podrške pušten je u isto vreme kada i u ostalim gradovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.