Svetski dan bez duvanskog dima

VIDEO K9: Svetski dan bez duvanskog dima danas je raznim akcijama obeležio i Dom zdravlja Novi Sad.

0
44

Dom zdravlja Novi Sad danas je u tržnom centru na Bulevaru oslobođenja 119 dravstvenom akcijom obeležio Svetski dan bez duvanskog dima.

U sklopu akcije građani su mogli besplatno da provere šećer u krvi, krvni pritisak, dobiju savete o nezi usta i zuba i odvikavanju od pušenja. Pušači su mogli i da urade test zavisnosti od cigareta, izmere ugljen-monoksid u izdahu aparatom Smokilajzer, dobiju savete o značaju ranog otkrivanja raka pluća i odazivanju na skrining, a takođe su imali priliku da zakažu i termin u sledećoj besplatnoj Školi za odvikavanje od pušenja.

Učenici kuvarskog smera Srednje škole „Svetozar Miletić“ davali su građanima savete o pravilnoj pripremi zdravih namirnica koje pomažu u procesu odvikavanja od pušenja.

Sugrađani su takođe mogli da popune anketu, odnosno izraze svoje mišljenje o zabrani pušenja u zatvorenim prostorima, kafićima i restoranima.

Istu akciju Dom zdravlja Novi Sad sprovodi i u četvrtak, 1. juna, u od 9 do 11,30 časova u prostorijama hipermarketa na Futoškom putu broj 93c.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.